TREND 2021 İLKBAHAR/YAZ MODA TRENDLERİ – 3. BÖLÜM
25 Ocak 2021

2021 İlkbahar/Yaz Moda Trendlerinin üçüncü bölümünde, sezonun olmazsa olmaz parçalarına ve renklerine değinmeye devam ediyoruz. Hafif kumaşların yükselişte olduğu sezonda ‘transparan’ detaylar kimi zaman teni, kimi zaman kumaşı veya üzerine işlenen desenleri vurgulamak için başrolde. Sezonun tüm koleksiyonlarında kendine yer bulan fantastik günlük elbiseler çok yönlü ele alınabilecek bir ana trend olmuş durumda.

 

 

GÜNLÜK COŞKU

 

SS21 sezonun ana trendlerinden ve koleksiyonların kilit parçalarından biri kuşkusuz fantastik günlük elbiseler. Coşkulu renk ve desenler ile çok yönlü tasarıma sahip cesur yeni modellerin bulunduğu bu segmente ‘vintage’ elbiselerin yeniden yorumlanmış halleri, kabarık kollarıyla 40’ların siluetleri, ince kemleriyle 50'lerin çay elbiseleri de bulunuyor. Fırfır detaylarına sahip 90'ların ‘girly grunge’ tarzını veya daha yakın tarihin heykelsi formlarını yorumlayan bu elbiselerin en iyi örneklerinin Dries Van Noten, Valentino, Rodarte, Coach, Alessandra Rich, Roksanda ve Molly Goddard koleksiyonlarında görüyoruz.

 

CERULEAN, FRENCH BLUE ve TÜM MAVİLER

 

Kristal berraklığında bir gökyüzünün huzur verici rengi olan Cerulean sezon için en doğru ton olsa da 2021 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarında pudralanmış pastel mavilerden, peygamber çiçeği, indigo, yıkanmış denim, çelik ve elektrik mavisine kadar gökyüzünün ve denizin tüm tonları var. Baharda Paris vizyonu uyandıracak canlı bir mavi olan French Blue ve kraliyet mavisinin de kullanıldığı sezonda Burberry’nin trençkotları, Armani, Acne Studios ve Dior'daki renk blokları ile Versace’nin kombinezon elbiselerinde kullanılan maviler ilham verici olabilir.

 

TRANSPARAN

 

Valentino, Alberta Ferretti ve Dior’un da aralarında olduğu birçok modaevinin koleksiyonlarında yer alan şeffaf elbiseler hafifliğe ve duygusallığa övgü olarak yorumlanıyor. Sadece zarif bir gece veya romantik bir gündüz için değil aynı zamanda bir tarz oluşturmak için de kullanılan transparan parçalar renkli tüller üzerine yapılan işlemler ile bambaşka bir hava yakalıyor.  

 

GÜNEŞLİ GÜNLER

 

Güneşli aydınlık günlerin rengi olan Illuminating sezonun neşeli ve iyimser yanını temsil ediyor. Miuccia Prada & Raf Simons işbirliğinin ilk koleksiyonundan, Alberta Ferretti ve Ellie Saab’ın gece elbiselerine; Versace’deki tatlı limon elbiselerden Fendi'nin aksesuarlarına kadar her yerde karşımıza çıkacak sarı yılın renklerinden biri. Bu tonlarla oynamak isteyenler demlenmiş sarıdan başlayarak kadife çiçeğinin parlak turuncusuna kadar gidebilir.

 

GREEN ASH ve TÜM YEŞİLLER

 

Küf yeşili, mentollü özelliği ile soğuk ve yatıştırıcı bir ton olarak özellikle gece elbiselerinde, tül gibi transparan kumaşlarda, dantel ve gipürlerde tercih edilecek özel bir renk. Bir iki sezondur yükselmesine rağmen doğru kumaş ve tasarım arayan riskli bir renk olarak tanımlanan yeşilde bu sezon gece elbiselerinde deniz köpüğü, nane, zümrüt ve limon, dış giyimde ise neon ve hâkî tercih edebilirsiniz.

 

BEMBEYAZ YAZ

 

 

Sezonun tüm o canlı renkleri arasında baştan ayağa beyaz giyinmenin arınmaya benzer bir etkisi olacak. Fendi, Victoria Beckham ve Max Mara koleksiyonlarında beyaz takımların farklı versiyonlarına yer verirken, temiz bir görünüm oluşturan bu tarz için önemli bir ipucu verelim: Tamamlayıcı aksesuarlarda minimum düzeyde tutulması çok daha etkili görünüm kazandıracak.

 

ÇARPICI GÜMÜŞ VE GÜNLÜK PARILTILAR

 

 

Bu sezon Paco Rabanne, Balmain, Balenciaga, Burberry ve Isabel Marant gibi birçok modaevi koleksiyonlarında çarpıcı gümüş siluetlere yer vererek sezona ışıltı kattılar. Ayrıca günlük kullanılan büstiyer, crop-top üstler, bodysuits ve mini elbiselerde de ufak tefek parıltılar, kristaller sezonun olmazsa olmazları arasında.

 

SEZONUN SÜRPRİZİ: PEMBE

 

 

Ultra kadınsı bebek pembesi tonları sezonun sürprizlerinden biri. Chanel'den Molly Goddard ve Giambattista Valli'ye birçok tasarımcı koleksiyonlarında bu genç kız tonunu yaratıcı bir biçimde yorumlarken kimi tasarımcılar ise daha cesur ve canlı bir ton olan fuşyayı tercih etti. 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar