TREND 2019/20 SONBAHAR - KIŞ
10 Haziran 2019

MODA TRENDLERİ  

RENKLİ KIŞ

Küresel modaevlerinin ve tasarımcıların New York, Londra, Milano ve Paris moda haftalarında sergilediği 2019/20 Sonbahar-Kış koleksiyonları ile sezonun moda trendleri netlik kazandı. Dünyanın önde gelen trend tahmin ajansı Fashion Snoops’un sezon önerileriyle birlikte işte 2019/20 Sonbahar-Kış modası!

 

Küresel modaevlerinin ve tasarımcıların 219/20 Sonbahar-Kış koleksiyonlarında enerjik renk ve desenleriyle kasvetten uzak bir sezonu müjdeliyor. New York, Londra, Milano ve Paris moda haftalarında sergilenen koleksiyonlarda, parlak neonlar, sıcak turuncular, mercan ve kırmızıların yanında sezona özgü rengârenk desenler, grafikler ve baskılar dikkat çekti. Minimalist bir çizgide mimari formlar ve monokrom görünümlerle sakin ve elegan bir görünüme sahip olan neonlara, sezona yumuşak ve sıcak bir kimlik kazandıran tiftik, pelüş, tüvit ve kadife gibi kumaşlar ile yeni nesil trikolar ve içi dolgulu hacimli kumaşlar eşlik ediyor.

Eğlence dozajı oldukça yüksek olan 2019/20 Sonbahar-Kış sezonunun dinamik yapısını ise plastik kumaşlar, deneysel tasarımlar, fermuar, kemer, zımba, yaka ve cep detayları oluşturuyor. Göğüs bölgesini kapatan büyük yakalar, yamaymış hissi veren cepler ve balıkçı yakaların yanı sıra boyna takılan irili ufaklı fularlarla sıkça karşılaşacağımız sezonda beli iyice kavrayan kemerler de güçlü trendler arasında yer alıyor. Bir önceki sezon gördüğümüz parlak kumaşlar, dantel ve tül kullanımı,  fırfır, omuz ve kollarda gördüğümüz hacimler etkisini önümüzdeki sezon da sürdürmeye devam edecek. Dış giyimde ‘outdoor’ estetiğinden ilham alan giysiler, pelüş türevi yumuşak kumaşlardan battaniyeye benzer mont ve paltolar, uzun saçaklı yapay kürkler, şişme montlar ve yorgan görünümlü dış giyim parçaları sezonun yenileri.

ISINAN RENKLER  

New York, Londra, Milano ve Paris moda haftalarında podyumda oldukça enerjik sofistike renkler vardı. Yumuşak nude tonlarının yeşil, mavi ve pembe neonlar ile kontrast oluşturduğu 2019/20 Sonbahar-Kış sezonunun koleksiyonlara yansıyan renk paletinde sarı, hardal, turuncu, mercan ve mor başrolde. Sezonun sürprizi ise birçok koleksiyona giren turkuaz. Kış sezonlarına özgü koyu tonlarda ise gri, füme, acı kahve ve siyah renk paletinin klasik yönünü oluşturuyor.

 

Yılın Rengi

LIVING CORAL

Pantone 16-1546

Uluslararası renk otoritesi Pantone’nin 2019 yılının rengi olarak duyurduğu Living Coral, modern insanın çevresi ile kaynaşmasını temsil ediyor. Hazır giyim ve moda dışında birçok sektörde kullanılan bu mercan tonunun en büyük özelliği hem fark edilir derecede canlı, hem de yumuşak ve doğal olması.

 

 

 

YARATICI DESENLER

2019/20 Sonbahar-Kış koleksiyonlarının desenlerinde dama, ekose ve ince kılavuz çizgilere bulanık görüntüler, holografik veya optik desenler, grafik baskılar solgun çiçekler ve degrade geçişler eşlik ediyor. İnsan yüzü ve kontrast yaratan büyük çiçek bitki detayı çizimleri de sezonun yükselenlerinden.

 

 

SEZON KUMAŞLARI

Kadife/Süet kullanımının geri döndüğü 2019/20 Sonbahar-Kış sezonunda tasarımcılar tarafından en çok tercih edilen kumaşlara bakıldığında özellikle tiftik ve tüvit kullanımının yaygın olduğunu görüyoruz. İç giyimde gipür dantel, düşes satenin dikkat çektiği koleksiyonlarda, dış giyimde metalik ribana örme, deri, denim, parlak vinil ve naylon göze çarpıyor. Önümüzdeki sezon elbise olarak da göreceğimiz triko ise yeni tekniklerle bambaşka bir boyuta taşınıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar