TREND 2021/22 SONBAHAR-KIŞ RENK TRENDLERİ
11 Ağustos 2021

Pantone Renk Enstitüsü’ne göre çok yönlü bir yelpazeye sahip olan 2021/22 Sonbahar-Kış sezonunda, kişisel ifadelere izin veren, akılcı veya ilgi çekici renklere, şifayı, sükuneti ve umudu kucaklayan neşe kaynağı tonlar eşlik edecek.

 

 

Yazı ve Grafik: D. Ali Yıldız

 

Kalıcı ve coşkulu renklerin yaratıcılığa ilham vereceği sezonda sıcak renklerdeki hareketlilik çok net gözüküyor. Özellikle doğal ve otantik yönü güçlü olan renk paletinde çölün veya hasat zamanlarının sıcak tonlarından, Fas’ın kil evlerinin rengine; Rothko tablolarının derinliğine sahip koyu gölgeli yeşilden, limon yeşili ve sassafras ağacının kök rengine kadar geleneksel kabul edilebilecek sakin bir renk yelpazesi var. Sassafras ağacının kök kabuğundan ilham alan bitkisel kahverengi tonu “Root Beer” güneşte kurutulmuş kil rengi “Adobe” sezonun sıcak ve destekleyici tonları arasında yer alıyor. Dinamik görünüme sahip güçlü bir kırmızı olan Fire Whirl ise tutkulu bir biçimde bu paletin zirvesine çıkıyor.

 

Yine aynı şekilde geçen sezon gündemimize giren sarının görece biraz daha kirli tonları, pastel lilalar, yumuşak griler, soya veya Hindistan cevizinin kremamsı bej tonları da sezonun dingin renk paletini oluşturuyor. Öte yandan, kırmızının daha kırmızı, mavinin daha mavi olduğu; parlak fuşyaların, elektrik macentaların, romantik pembelerin ve aydınlık sarıların olduğu doygun dijital renkler de sezonun canlı renk paletini oluşturuyor. Özellikle gümüş parıltıların yükselişe geçtiği sezonda payetler, mücevher ışıltıları tekrar gündemimize giriyor.

 

WGSN’DEN, RUHUNUZU OKŞAYACAK 5 RENK

 

Uluslararası trend kuruluşu WGSN, kardeş markası Coloro ile birlikte 2021/20 Sonbahar-Kış sezonu için belirlediği anahtar renklerde farklı ruh hallerine hitap eden beş ana renk öne çıkıyor.

 

Dark Springs

Karanlıkta siyaha yaklaşacak koyu bir yeşil olan Dark Springs, kullanılan ışık kaynağına ve materyale bağlı olarak etkisi farklılaşan çok yönlü bir ton. Başta abiye kıyafetler olmak üzere tüm giyim kategorilerinde kullanılabilecek bu renk sezonun en dikkat çekici tonları arasında yer alıyor.

AI Aqua

Tıpkı sarı gibi bu sezon çok daha doygun bir tonda renk paletine giren mavi, dijital olarak geliştirilmiş bir parlaklığa sahip. Özellikle teknik kumaşlar için önerilen bu renk, spor giyimde erkek ve kadın koleksiyonları için ideal.   

 

Golden Harvest

Ekru, bej, sarının sıcak bir birleşimi olan Golden Harvest hasat zamanın sıcak tonlarından ilhamını alıyor. Sosyal medyada kullanılan retro gold filtreler gibi geçmişi çağrıştıran sakinleştirici bir etkiye sahip. Denim ve jarse giysilerde, trençkot gibi klasik parçalarda tercih edilebilir.

Bloodstone

Her dönem ilgi odağı olan kırmızının, son birkaç sezondur yükselen toprak tonlarıyla buluşmasından ortaya çıkan bu renk abiyeler, trikolar ve günlük elbiseler dışında dış giyimde ve aksesuarlarda kullanılabilecek çok yönlü bir ton olarak dikkat çekiyor.

Electric Magenta

Kara dutun göz alıcı renginin bilgisayar tarafından oluşturulmuş versiyonu gibi olan Electric Magenta, sezonun çekici tonlarından. Kırmızı ve bordo tonlarından sadece birkaç ton uzakta olan renk, gece elbiselerinde, jarse, triko, spor giyim ve makyaj için öneriliyor. Erkek giyimde ise baskı ve grafik olarak güçlü bir etkiye sahip olacak.

 

 

 

PANTONE’NİN NEW YORK RENKLERİ

 

Trend tahmini ve renk danışmanlığı olan Pantone Color Institute tarafından moda endüstrisi için yayınlanan sezon raporunda, 2021/22 Sonbahar-Kış sezonu için klasik dört renk ve öne çıkacak diğer renkler şöyle:

Mykonos Blue: Ege Denizi'ni çağrıştıran canlı bir mavi.

Illuminating: Dost canlısı ve neşeli, güneşli bir gün vaadini sunan iyimser bir sarı.

Leprechaun: İrlanda folklorunda yer alan efsanevi şeytanları simgeleyen yeşil.

Fuchsia Fedora: Cazibeli, çapkın, cesur bir pembe.

Pale Rosette: Sevimli ve nazik bir romantik pembe.

Rhodonite: Kişinin en yüksek potansiyeline ulaşmasına yardımcı olan, dengeleyici mavi tabanlı bir mor.

Spring Lake: Sessiz ve dinlendirici bir orta ton mavi.

 

2021/22 PANTONE’NİN KLASİKLERİ

 

 

Coconut Cream: Kalın ve zengin kadifemsi beyaz.

Ultimate Gray: Soğukkanlılığı teşvik eden ve güven veren yumuşak gri.

Soybean: Soyadan ilhamını alan bu renk yumuşak ve uyumlu bir sarı bej rengi.

Olive Branch: Filizlenen taze yaşamın simgesi yeşil.

 

BONUS: RENK BİRLİKTELİKLERİ

 

 

2021/22 Sonbahar-Kış koleksiyonlarında ton sür ton görünümlerin yanında sınırları keskin bir biçimde ayrılmış etkileyici renk bloklarının bulunduğu tasarımlar da dikkat çekiyor. Sezon renklerinden olmak kaydı ile soğuk ve sıcak renkler veya yakın tonları yaratıcı bir biçimde bir araya getirebilirsiniz.

 

Bir sonraki bölümde: 2021/22 Sonbahar-Kış Kumaş Trendleri

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar