TREND 2020/21 SONBAHAR-KIŞ MODA TRENDLERİ - 2. BÖLÜM
22 Temmuz 2020

İlk bölümünü bir önceki yazımızda paylaştığımız 2020/21 Sonbahar-Kış moda trendlerine podyumlardan bakmaya devam ediyoruz. Tasarımcıların ve modaevlerinin Corona virüs gölgesinde de olsa Paris, Milano, New York ve Londra moda haftalarında sergiledikleri sezon koleksiyonlarında kabul gören trendleri ve dikkat çeken yeni yorumları sizler için derledik. Kabarık eteklerle blazer ceketlerin, incilerle maskulen kodların, farklı desen veya aksesuarların cesur bir biçimde bir araya getirildiği sezon stillerini görmeye hazır olun.

 

 

HAUTE COUTURE KLASİĞİ

 

 

Paris’te The Fédération de la Haute Couture et de la Mode tarafından organize edilen ve küresel anlamda modanın zirvesi kabul edilen Haute Couture podyumu, eski görkemini yansıtmasa da klasik siluetler, özel kumaş ve dikiş teknikleri ile yine göz doldurdu. Christian Dior’un canlı model kullanmadan sergi konseptiyle, Balmain’in ise ışıltılı bir teknede yaptığı sunumla akıllarda kalan sezonda klasik siluetler dikkat çekti. Saten, kadife veya jakarlı kumaşların bir arada kullanıldığı koleksiyonlarda, asimetrik ‘cut out’ kesimler, yaratıcı drapeler, inci ve boncuk süslemeleri öne çıktı.

 

ETEK/CEKET BİRLİKTELİĞİ

 

 

Sezonun belki de en dikkat çekici trendi olan etek/ceket takımlar, 2020/21 Sonbahar-Kış koleksiyonlarının neredeyse tümüne girdi. İster kalem etek, ister kloş veya evaze olsun çoğunluğu maksi veya midi olmak üzere ceketle giyilen etekleri önümüzdeki sezon çok fazla göreceğiz. Çizme ve kemerle farklı tarzlar ortaya çıkaran takımlarda siyah, bej, gri ve toprak renkleri öne çıkıyor.

 

UZAYAN SAÇAKLAR

 

 

Birkaç sezondur daha çok detaylarda gördüğümüz püskül ve saçaklar önümüzdeki sezon uzuyor ve kimi zaman tek başına bir giysiye dönüşüyor. Kalınlı inceli saçakların kullanımında dikkat edilmesi gereken püf noktası, böyle bir seçimde yeterince hareketli olacak elbiseyi tamamlayacak ayrıntılarda veya diğer parçalarda fazla karışıklığa gidilmemesi.

 

ELBİSEDE ‘SLIP’ MODASI

 

 

Başka hiçbir aksesuara veya tamamlayıcı detaya ihtiyaç duymayan uzun ve vücudu tamamen saran ‘slip’ elbiseler sezonun vazgeçilmez parçalarından. Güçlü, çekici ve stil sahibi bir görünüm için tasarlanan bu özel elbiselerde likralı parıltılı kumaşlar çok tercih edilirken, kadife ve triko gibi farklı materyaller kullanan tasarımcılar da oldu. Yaka ve kollar da dahil neredeyse tüm vücudu kapatan tasarımlar, sürpriz kesikler veya hacimler ile farklılaştırılıyor.

 

PELERİN VE PANÇOLAR

 

 

Önümüzdeki kış sezonu kalın bir battaniyeye benzeyen dış giyim parçalarının yanı sıra, panço veya pelerin gibi daha spesifik tasarımlar karşımıza çıkacak. Ayrıca trençkot veya paltolarda da göğüs hizasına kadar inen daha kısa kapak detayları da oldukça fazla.

 

GÜMÜŞİ ŞIKLIK

 

 

Gösterişli parıltılar önümüzdeki sezon farklı materyallerle karşımıza çıkacak fakat tasarımcıların ve modaevlerinin özellikle üzerinde durduğu metalik gümüş hem gece elbiselerinde hem günlük giyimde karşımıza çıkacak. 

 

KADİFE GECE

 

 

Kadife, 2020/21 Sonbahar-Kış sezonunda tam anlamı ile en iyi dönemini yaşayacak. İnce, parlak, yumuşak kadifeler genel olarak düz ve ağırlıklı olarak siyah renkte tercih ediliyor. Detaylarda ise beyaz parıltılar, taşlar ve inciler var.

 

EV HALİ

 

 

Sezonun anahtar kelimelerinden biri örtünmek. Kalın dış giyim parçaları, ‘ower-sized’ kabanlar, paltolar, montlar, uzun elbiseler, eşarplar, eldivenler ve şapkalar ile önümüzdeki sezon ‘ten’ büyük oranda gizleniyor. Bunun istisnalarından biri kombinezon veya sabahlığa benzeyen giysiler. İnce hafif uçucu kumaşların kullanıldığı bu parçalarda dantel ve işlemeler var. 

 

OMUZ VE KOLLAR

 

 

Omuzlar ve kollarda birkaç sezondur devam eden hacimler önümüzdeki sezon yeni yorumlarla devam ediyor. Kimi tasarımcılar omuzlara biraz daha sivri bir hacim kazandırırken, hatırı sayılır bir bölümü omuzları düşürüp tamamen kollara hacim kazandıran yeni moda önerileri ile karşımıza çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar