DESİGNER Aşkla Tasarlıyor! AMOR GARIBOVIC
22 Şubat 2021

Olağanüstü yeteneği ile çarpıcı abiye ve gelinliklere imza atan genç moda tasarımcısı Amor Garibovic, 2021 İlkbahar/Yaz koleksiyonunda yine kendine özgü siluetler ve detaylarla adından söz ettiriyor. 

 

 

Amor Garibovic henüz genç bir tasarımcı olmasına rağmen yetkin bir tasarım kabiliyetiyle kısa sürede kendini moda dünyasına kabul ettirmeyi başaran özel bir isim. Adını ilk kez 2017 yılında IF Wedding Fashion İzmir’de “Zamansız” temasıyla düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması’nda birinci olarak duyuran Amor Garibovic, hemen ertesi yıl gerçekleştirdiği performans defilesiyle başarısının tesadüf olmadığını gösterdi. 38 parçalık abiye ve gelinlikten oluşan “Perla” koleksiyonu, genç tasarımcının tescilli yeteneğini kısa sürede bir tasarımcı markasına dönüştüreceğinin ip uçlarını taşır nitelikteydi.

 

Çocukluğu Sırbistan’ın küçük bir şehri olan Seniçe’de geçen Amor Garibovic’in moda tutkusu çok erken yaşlarda başlamış. Akranlarından daha geç konuşan bir çocukmuş, buna rağmen resim çizmeyi severmiş. Moda tasarımına geçişi ise bir dizi tesadüf ve tatsız bir kaza sonucu oluyor. İlk gençliğinde kayak sporuna merak salan Amor Garibovic, profesyonel bir kayakçıyken ciddi bir kaza geçiriyor. Yaşadığı talihsiz kazadan dolayı spor hayatını noktalayan tasarımcı kendine yeni bir yön çizmek zorunda kalıyor. Eğitim için İstanbul’a gelen Amor Garibovic, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduktan sonra burada kalıyor. IF Wedding Fashion İzmir kapsamında gerçekleştirilen gelinlik yarışmasında birinci olduktan sonra kısa sürede kendi markasını kuran tasarımcı bugün Nişantaşı’nda aynı zamanda ‘showroom’ olarak hizmet veren atölyesinde tasarlıyor, üretiyor ve satıyor.

 

 

Hayata geçirdiği tasarımcı markasıyla olağanüstü işlere imza atan Garibovic yılda iki koleksiyon hazırlıyor. İlkbahar/Yaz ve Sonbahar/Kış sezonlarına yönelik hazırlanan bu koleksiyonlar daha çok ‘couture’ özelliği göstermekle birlikte, tasarımcı her koleksiyonunda ‘pret-a-couture’ parçalara da yer veriyor. Tasarımları kendi ‘showroom’u dışında Gizia Gate’de satılan Amor Garibovic, koleksiyonlarında güncel siluetleri kendine özgü yorumuyla farklılaştırıyor.

 

Farklı drapaj yöntemleri geliştirip uygulamayı seven tasarımcının ipek organze gibi doğal kumaşların ağırlıkta olduğu 2021 İlkbahar/Yaz koleksiyonu etkileyici modern siluetleriyle dikkat çekiyor. Siyah beyaz dışında, maviden yumuşak griye uzanan pastel tonlara sahip renk paleti sezonun ana renklerinden sarı ile canlanıyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar