DESİGNER Dünya Yıldızlarının Tercihi: NEDO by NEDRET TACİROĞLU
19 Ağustos 2019

80’lerde hayata geçirdiği Nedo markasıyla ‘first lady’leri giydiren duayen tasarımcı Nedret Taciroğlu, Moda Pazarlaması üzerine eğitim alan kızı Yasemin’in markaya dahil olmasının ardından yepyeni bir kimliğe büründü. Daha genç ve dinamik bir yapıya kavuşan Nedo by Nedret Taciroğlu markası, şu anda dünyanın birçok ülkesinde, özel lokasyonlarda, lüks ‘couture’ tasarımcıları ile birlikte satılıyor ve dünyaca ünlü birçok yıldız tarafından tercih ediliyor.

Nedret Taciroğlu, İstanbul’un moda tasarım tarihinde ‘duayen’ kabul edilebilecek özel bir isim. Mimar Sinan Üniversitesi’nde İç Mimari eğitimi almasına rağmen 1980 yılında İstanbul’da henüz moda tasarımının konuşulmadığı bir dönemde hayata geçirdiği Nedo markasıyla ‘first lady’leri giydirdi. Önceleri sade deri - güderi kıyafetlere odaklanırken,  2002 yılında ise radikal bir karar alarak ‘couture’ abiyeye yöneldi ve kısa sürede hem ulusal, hem de uluslararası müşteriler ve alıcıların takdirini kazandı. Nedret Taciroğlu’nun ince, rafine, romantik ve göz kamaştırıcı zevkini yansıtan koleksiyonlar, kullanılan özel kumaşlar ve aksesuarlarla Nedo by Nedret Taciroğlu’nu Türkiye’nin en önemli ‘couture’ markalarından biri haline getirdi.

2007 yılına gelindiğinde markaya yeni bir isim katılacaktı: Nedret Taciroğlu’nun Milano’da yaşayan ve Moda Pazarlaması üzerine eğitim alan kızı Yasemin Taciroğlu. Dünyaca ünlü moda evlerinde deneyim kazanan Yasemin Taciroğlu, gerek moda tasarımı konusundaki yeteneği, gerekse uluslararası düzeyde yeniden kurguladığı iletişim stratejisiyle markayı bir adım öteye götürdü. Nedo’nun DNA’sinda olan romantizm ve zarafet, özellikle son koleksiyonlarda daha genç, cesur ve eğlenceli bir havaya bürünürken; ortaya çıkan kreasyonlar dünyaca ünlü yıldızlar tarafından tercih edilmeye başlandı.  Jennifer Lopez, Gwen Stefani, Pixie Lott, Amanda Holden, Nicole Kimpel, Victoria Swarovski gibi ünlü isimlerin giydiği Nedo by Nedret Taciroğlu, şu an 12 ülkede çok özel lokasyonlarda, dünyanın en lüks ‘couture’ tasarımcıları ile birlikte satılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar