GÜNCEL PARİS HAUTE COUTURE HAFTASI
22 Ocak 2020

Schiaparelli’nin oldukça renkli ve dinamik koleksiyonu ile açılan Paris Haute Couture Haftası’nda moda evleri ve tasarımcılar 2020 İlkbahar/Yaz ‘Couture’ koleksiyonlarını ilk kez sergiledi.

 

 

20 Ocak’ta başlayan ve 23 Ocak 2020 tarihinde bitecek olan Haute Couture Haftası için gözler bir kez daha Paris’e çevrildi. Güçlü terzilik ve lüks materyaller açısından modanın zirvesi kabul edilen ‘haute couture’ tasarımlarda, moda evleri bu kez 2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonları ile moda severlerin karşısına çıktı.

 

 

Pazartesi günü saat 10:00’da Schiaparelli’nin oldukça renkli ve dinamik koleksiyonu ile açılan Paris Haute Couture Haftası’nda dünyanın en önemli marka ve tasarımcıları tüm maharetlerini ve yeteneklerini sergiledikleri son koleksiyonlarını Paris’in en güzel mekanlarında, etkileyici şovlarla sundular. Carl Lagerfeld’in ardından merakla beklenen Chanel’in gençleşmiş görünen yeni koleksiyonu marka ruhundan bir şey kaybetmeden, Lagerfeld’in mirasını başarıyla yansıtırken, Christian Dior’un couture şov için fazla bulunan 80 parçalık dore ve lame ağırlıklı koleksiyonuna imza atan Maria Grazia Chiuri, olumsuz eleştirilerden kurtulamadı.

 

 

Lübnan asılla tasarımcı Georges Hobeika da olumsuz eleştiriler alan tasarımcılar arasındaydı. Lübnan’a özgü yerel desenlere ve modern lazer detaylarına rağmen kendi tarzından uzaklaşarak, daha çok Galiano’nun geçmişteki Dior koleksiyonlarına benzeyen siluetler, şapkalar ile podyuma çıkması moda severlerin gözünden kaçmadı.

Birkaç sezondur başarılı koleksiyonları ile moda severlerin kalbini fetheden Azzaro, Hollanda’nın moda dünyasına kazandırdığı en özgün isimlerden Iris van Harpen’in artık bilindik tarzda ürettiği yeni koleksiyonu, birinci günün kapanış defilesini yapan Giambattista Valli ve ikinci günün yıldızı Stéphane Rolland Paris Haute Couture Haftası’nın beğenilen isimlerindendi. Rus moda tasarımcısı Ulyana Sergeenko da istikrarlı çizgisiyle moda dünyasının dikkate değer isimlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.  

 

 

Paris Haute Couture Haftası’nın üçüncü gününde Maison Margiela, Elie Saab, Viktor ve Rolf, Zuhair Murad, Valentino, Jean Paul Gaultier defileleri yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar