GÜNCEL GAULTIER PARİS’TE VEDA ETTİ
24 Ocak 2020

Moda evleri ve tasarımcıların 2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarını sergilediği Paris Haute Couture Haftası sona ererken, ünlü Fransız moda tasarımcısı Jean Paul Gaultier mesleğe veda ettiğini açıkladı.

 

 

20-23 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılan Paris Haute Couture Haftası’nın son iki günü Maison Margiela, Elie Saab, Viktor & Rolf, Zuhair Murad, Valentino v Jean Paul Gaultier gibi moda dünyasının devleri 2020 İlkbahar/Yaz sezonu için hazırladıkları ‘couture’ koleksiyonlarını muhteşem şovlarla podyuma taşıdı. Haftanın en çok konuşulan haberi ise ünlü tasarımcı Jean Paul Gaultier’in mesleğe veda etmesiydi. Fransız moda tasarımcısının son koleksiyonu yine kendisiyle özdeş denizci temasını yansıtır nitelikteydi. 1982 yılında Francis Menuge ile birlikte kendi adıyla moda evini açan ve o günden bu yana başarılı koleksiyonlara imza atan Jean Paul Gaultier, özellikle denizci estetiği ile özdeş avant garde tasarımları, bir dönem efsane olan Le Male erkek parfümü ile moda dünyasına damga vurmuştu.

 

 

Paris Haute Couture Haftası’nın merakla beklenen isimlerinden Zuhair Murad ve Elie Saab son koleksiyonları ile bir kez daha Lübnan abiye ekolünün en iyileri olduğunu gösterdi. Elie Saab, renk paletinde nötr tonların ağırlıkta olduğu dikkat çekerken, ince kemerler ile bele vurgu yapan tasarımlar çoğunluktaydı. Daha cesur renk ve detaylara yer veren Zuhair Murad’ın koleksiyonlarında ise derin yırtmaç ve dekoltelerde simetri öne çıktı. Pekin’de sergilediği muhteşem koleksiyonu ile moda dünyasını heyecanlandıran Valentino’da abartılı tüyler, göz alıcı renkler ile ‘couture’ tasarımın hakkını veren moda evlerinden oldu.

 

 

John Galliano’nun merakla beklenen Maison Margiela koleksiyonu ve Viktor & Rolf’un patch-work ağırlıklı çiçekli koleksiyonu moda haftasında beklentileri karşılayamayanlar arasında yer aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR Diğer Yazılar